Voetverzorging bij pedicure Sylvia in Bitgum

Voetverzorging

Voetverzorging is nodig om uw voeten in goede conditie te krijgen en houden.  Als pedicure onderhoud ik uw voeten en verhelp ik problemen als likdoorns, eelt en ingegroeide nagels.

Intake

Nadat u plaats heeft genomen in de comfortabele behandelstoel noteer ik uw gegevens en neem een vragenlijst met u door (anamnese) waarin u aangeeft wat uw klachten zijn en wat uw behandelwens is. Tevens maak ik een blauwdruk van uw voeten om uw voettype te bepalen en kan ik u adviezen geven over goed schoeisel. Hierna stel ik een behandelplan met u op.

Behandeling

Om voetenproblemen op de juiste manier op te lossen zijn er de volgende behandelingen:

 

Basisbehandeling

Een basisbehandeling  bestaat uit het desinfecteren van de voeten, knippen van de nagels, eeltlocaties verwijderen, mechanisch afwerken van de nagels en eeltlocaties, nagelomgeving reinigen en opnieuw voeten desinfecteren.

 

Kloven behandelen

Kloven zijn barsten in de eeltlaag tot bloedend toe en heel erg pijnlijk. Kloven komen over het algemeen alleen voor in een harde eeltlaag, met name aan de hiel.

De harde taaie rand van de kloof moet beslist weggehaald worden, de rand belemmert immers de genezing. Een klovencrème van uw pedicure kan harde kloven voorkomen.

 

Likdoorns verwijderen

Een likdoorn ontstaat als er op een bepaalde plaats van de voet overmatige druk wordt uitgeoefend. Er vormt zich op die plaats eelt, als een kegel in de huid naar binnen. De pedicure bereikt met cirkelende sneden de diepte van de likdoorn en kan de likdoorn zo verwijderen.

 

Ingroeiende nagel

Bij een ingroeiende nagel drukt de nagelhoek in de nagelwal. Dat kan uitermate pijnlijk zijn. De pedicure behandeld de nagel met een daarvoor bestemde nagelkniptang en legt de nagel drukvrij.

 

Kalknagel / schimmelnagel

Opvallend is de gele verkleuring met witte strepen aan de nagelplaat van de nagel, op den duur wordt de nagelplaat zelfs groenbruin en zwart van kleur. De verkleuringen ontstaan door afvalstoffen van de schimmel/mycose. De nagel is naast de typische verkleuring, dikker, brokkelig en broos. De pedicure maakt de nagel dunner en kan u een schimmelremmend product meegeven. Mycosenagels geven een muffe geur, vooral bij het mechanisch afwerken van de nagels.